התרסקות כלכלית היא דבר שקשה מאוד להכיל הן בתור בעל עסק והן בתור אדם פרטי, מפני שלא רק שמדובר בכשלון אישי, אלא גם בהתמודדות לא פשוטה עם המציאות. יש צורך אמיתי להתמודד עם ירידה ברמת החיים ובשינוי קונספט של חיסכון וסגפנות. ברוב המקרים, התמודדות עם הפסדים כרוכה גם בהליכים מול הוצאה לפועל, וכאן ישנו אתגר גדול שגם תלוי ברצון או ביכולת של אדם לשלם את החובות שלו. ההבדל והקשר בין חדלות פירעון והליכה משפט בהוצאה לפועל הם קריטיים להתנהלות הכלכלית, ויכולים להשפיע רבות על החזרה לשגרה.

מה ההבדל והקשר בין חדלות פירעון והליכי משפט בהוצאה לפועל?

על ההבדלים בין חדלות פירעון לבין הליכי הוצאה לפועל

ההבדל בין חדלות פירעון לבין הליכי הוצאה לפועל נעוץ בכך שבמקרה של חדלות פירעון, אין לחייב אפשרות להחזיר את החוב, בעוד הליכי הוצאה לפועל מעידים על חוסר רצון שלו לפרוע את החוב, בין אם יש לו את היכולת לכך או לא. יש מקרים בהם ההבחנה הזו היטשטשה במהלך השנים האחרונות, בגלל מקרים נקודתיים, אך בסופו של דבר, אם אדם הנמצא בחובות מראה רצון להחזיר אותם, סביר להניח שהוצאה לפועל לא תתערב עד אשר יגיעו מים עד נפש. המטרה העיקרית של בית המשפט, ושל הנושים, היא לקבל את הכסף, ולא לראות את האדם נקלע לקשיים אישיים גדולים יותר, שנובעים מעיקולים.

המורכבות של חדלות פירעון

בנושא של חדלות פירעון המקרה הוא מורכב מאוד, מפני שהוא כביכול מאפשר לאנשים שנקלעו לחובות לפתוח דף חדש ולהמשיך להתנהל כלכלית בצורה סבירה. למעשה, אדם מוכרז כחדל פרעון ברגע שהחובות שלו גדולים יותר מהסכום המזומן שברשותו, כולל הנכסים שלו. במקרה כזה, המדינה מכריזה עליו כעל חדל פירעון, ומנסה להגיע להסדר שיטיב עם כל הצדדים, כולל עם הנושים. הנושים, מצידם, מקבלים סוג של הבטחה שכספם יגיע אליהם בסופו של דבר, ובמקביל, מתאפשרת לחייב האפשרות להמשיך ולעבוד פחות או יותר באותה מתכונת, כדי להמשיך להתפרנס. אגב, כאשר הסכומים המדוברים הם נמוכים יחסית, עד 150 אלף שקלים, ההליך הוא לרוב מהיר. כאשר מדובר בסכומים גדולים יותר, יש צורך במתווה ארוך טווח ובעבודה עם עורך דין.

פעולות אקטיביות

במקרים של הוצאה לפועל, ההתמודדות היא מורכבת אף יותר, שכן החייב לא מראה שום רצון להגיע להסדר עם הנושים שלו. במקרים רבים, לאותו חייב אין את היכולת לשלם את החובות, אך הוא גם לא מבצע פעולות אקטיביות בנושא. כאשר מגיעה העת לבצע הוצאה לפועל, המדינה יכולה לבצע מספר פעולות, כאשר איסור יציאה מהארץ והגבלות על חשבונות בנק הם הדברים הראשונים. לאחר מכן, יהיה ניתן לעקל צ'קים וכספים, ואפילו נכסים, עד אשר יהיה אפשר למכור אותם ולהשתמש בכספים כדי לשלם לנושים השונים. חשוב לזכור שבישראל אין העדפת נושים, כך שעסקים שביצעו עסקאות קטנות ירוויחו מהעניין, ועסקים שביצעו עסקאות גדולות יותר, יאלצו לחכות הרבה זמן עד אשר יקבלו את מלוא הסכום.

היעזרו בשירותיו של עורך דין פשיטת רגל 

שירותיו של עורך דין פשיטות רגל יעזרו מאוד במקרים של חדלות פירעון וכן במצבים של הוצאה לפועל. עורך דין איכותי יוכל לסייע בעיכוב הפעולות הללו, בדחייה שלהן, ובהשגת הסכם שיטיב עם הלקוח שלו בצורה אולטימטיבית. הלקוח אשר חייב להחזיר את הכספים, יעדיף לעשות זאת בתנאים שלו, וכדי לעשות זאת, הוא חייב ייצוג משפטי שיודע לנצל את ידיעתו בחוק, על מנת להגיע להסכם נכון עבורו, שיאפשר לו להתקיים בצורה נוחה, ולהחזיר את החובות לנושים בזמנו ובעיתו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.