בתקופה הנוכחית בה אנו חיים, בעיקר בשל הקורונה ואפקט הדומינו שהיא יצרה, קשה מאד להימנע מהסתבכויות פיננסיות שעלולות להגיע, לעיתים, לכדי הליכים משפטיים והגבלות לא נעימות. על אף הרפורמה החדשנית שחוותה החקיקה הישראלית בעשור האחרון, הגשת הבקשה לפתיחה בהליכי פשיטת הרגל היא עדיין צעד שיש להתייחס אליו ברצינות ובזהירות רבה, ולהיעזר, ככל הניתן, בעורך דין המתמחה בתחום זה, שיסייע לכם להימנע מטעויות נפוצות, טרם עשיית כל צעד בנוגע למצב.

הסדר חובות סכומים גבוהים

פשיטת רגל מול חדלות פירעון – מה הם ההבדלים בין שני ההליכים השונים?

במקורם, הליכי פשיטת רגל עוגנו בפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם – 1980, ומטרתם הייתה לאפשר לחייבים ששקועים בחוב, והגיעו למצב שבו הם אינם מסוגלים לעמוד בפירעון חובותיהם המלא, להסתפק בפירעון חלקי של חובותיהם, ולאחר תקופה מסוימת הנקובה בחוק (תקופה אשר במהלכה חלות על החייב הגבלות ספציפיות) לשוב לחייהם הרגילים ולפתוח דף חדש.

בשנת 2018 בוטלה פקודת פשיטת הרגל, ואת מקומה תפס חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח – 2018, שמציע לחייבים לא רק הליכים "רכים" יותר למעבר התקופה הקשה בחייהם, אלא גם משנה את הסטיגמה השלילית אשר דבקה בפושטי הרגל, תוך שהוא מעניק למצב זה גם שם חדש – חדלות פירעון

בעת הליכי פשיטת הרגל בעבר, קיבלו החייבים צווי כינוס נכסים שהעבירו את נכסיהם לאחריות הכונס הרשמי. מכאן עמדו בפני החייב שתי אפשרויות פעולה – הגעה לפשרה/הסדר לאחר קבלת צו כינוס הנכסים או הכרזה על פשיטת הרגל. לעומת זאת, כיום, בזכות חוק חדלות הפירעון, משתדלת המדינה, עד כמה שניתן, למצוא את שביל הזהב בין טובתו של החייב (כלומר, הדאגה לשיקומו הכלכלי לאחר תום תקופת חדלות הפירעון, ככל האפשר) לבין טובתם של הנושים (תוך הגדלה של הסכומים שאותם הם מקבלים, עד למקסימום האפשרי). על ההליך מפקח הממונה על הליכי חדלות פירעון, וזאת בניגוד לעבר, בו הכונס הרשמי היווה דמות מפתח בתהליך.

עו"ד קובי צאיג

על אף כי נדמה שלפתע פתאום עניין פשיטת הרגל וההיחלצות מהתסבוכות הפיננסיות והחובות נראה קל מתמיד, חשוב מאד לזכור כי גם כיום אין מדובר בעניין של מה בכך, וכי חדלות פירעון, לכשעצמה, היא עניין רציני למדי. על כן, גם כיום, בדומה לעבר, חשוב מאד להיות מלווה בעורך דין מקצועי המתמחה בתחום, שיסייע לכם לעבור את ההליכים הנדרשים בדרך הנכונה והבריאה ביותר.

משרד עו"ד קובי צאיג בעל ניסיון רב בהגשת הבקשות מהסוגים השונים ובניהול המקצועי של כל ההליכים הנדרשים עד לקבלתו של ההפטר שיאפשר לכם לשוב לחייכם הפיננסיים השגרתיים, מתוך הפקת הלקחים הנדרשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.