חדלות פירעון, הידועה גם כ-"פשיטת רגל", היא תהליך משפטי המתבצע כאשר אדם נקלע לחובות – אישיים ו/או עסקיים, ולא מייצר מספיק הכנסות על-מנת לכסות את החובות שנוצרו בעקבות ההוצאות שלו. מטרת התהליך היא להביא לקיום הסדר הוגן ונוח מול הנושים, תוך נקיטת צעדים להבראה כלכלית. לרוב, מלווה הכניסה לתהליך בחששות כבדים ורגשות לא פשוטים ולכן, המאמר הבא יסביר במה כרוך הליך חדלות פירעון ומהן העלויות שלו.

כמה עולה הליך חדלות פרעון?

פתיחת ההליך חדלות פרעון – כל מה שצריך לדעת בנושא!

הליך חדלות פירעון יכול לפתוח כל אחד מהצדדים: החייב, או הנושה/ים. נכון ל 2021, חייב שסכום חובותיו עולה על 149,559.43 ₪, רשאי לפתוח את התהליך מול הממונה על הליכי חדלות פירעון (הכונס הרשמי). הגשת הבקשה כרוכה נכון ל 2021 בתשלום אגרה על סך 1400 ₪. מי שזכאי לסיוע משפטי זכאי גם לפטור מתשלום האגרה בשלב זה וגבייתה תעשה בהמשך כחלק מהסדר החוב. ההחלטה על הבקשה ניתנת על ידי הכונס הרשמי עד 30 יום ממועד הגשת הבקשה ומרגע שניתן הצו, מוקפאים הליכים משפטיים נגד החייב (למעט הליכים פליליים), מוטלות עליו הגבלות שונות והוא חייב לעמוד בתשלומים החודשיים שנקבעו על ידי הממונה ולהציג דיווח על הוצאותיו והכנסותיו. ההליך כולו נמשך לרוב 4 שנים ממועד אישור הצו ועד קבלת ההפטר. כאמור, גם הנושה יכול לפתוח את הבקשה וההליך דומה להליך שנפתח על-ידי החייב עצמו. שימו לב, כי ההליך נוגע אך ורק לחייבים שמרכז חייהם ופעילותם הוא בישראל, במהלך 6 חודשים שקדמו לבקשה לפחות והם מנהלים עסקים ו/או בעלי נכסים בישראל.

שלבי הליך חדלות פירעון

כאמור, השלב הראשון בתהליך הוא ממועד הגשת הבקשה ועד למתן הצו – שלב האורך כ 30 יום. השלב השני אורך כ 11 חודשים, תקופת ביניים בה על החייב לעמוד במגבלות ובחובות שהוטלו עליו, לשתף פעולה באופן מלא ולקיים את החלטות הממונה ובית המשפט. ששת החודשים הראשונים של שלב זה מוקדשים לבירור במהלכו מגישים הנושים תביעות חוב לנאמן ומפרטים לו את הנסיבות שהביאו למצב הקיים. הנאמן אוסף מידע נוסף על החייב, מברר אודות קיומם של נכסים מהם ניתן לפרוע את החוב ומדווח לממונה על ממצאיו ועל התנהלות החייב. כמו כן, הנאמן בוחן בתקופה זו את תביעות החוב, קובע את היקפן ומגבש תכנית להבראה כלכלית אותה הוא מגיש לבית המשפט לקראת סוף התקופה. בית המשפט יכול להחליט על מתן צו לשיקום כלכלי, לתת הפטר לאלתר או לבטל את התהליך, במידה והחייב הפר את התחייבויותיו. השלב הבא והאחרון הוא תקופת השיקום הכלכלי, האורכת כשלוש שנים. אם בסיום התקופה קובע בית המשפט כי החייב קיים את הצו על כל היבטיו, ניתן הפטר מחובות העבר.

בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם עורך דין מומחה לפשיטת רגל

אם אתם חייבים העומדים בפני הליך חדלות פירעון, נמצאים בתחילתו או בכל שלב אחר שלו ובין אם אתם הנושה ואתם מעוניינים לפתוח הליך חדלות פירעון מול החייב, מומלץ לבצע את התהליך עם ליווי צמוד של עורך דין מומחה לפשיטת רגל. עורך דין מקצועי ייתן לכם גיבוי וייצג אתכם אל מול הרשויות והערכאות המשפטיות, מתוך שאיפה לשמור על האינטרסים שלכם לאורך כל הדרך. ליווי של עורך דין אמין ומנוסה, הוא מה שאתם זקוקים לו בתהליך המורכב של חדלות פירעון והוא יגביר את הסיכוי שלכם לצלוח את התקופה המאתגרת הזו ולהגיע לשיקום הכלכלי המיוחל, בין אם אתם החייבים ובין אם אתם הנושים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.